Skjulhøj Allé 46, 2720 Vanløse

Man - Fre 08:00 - 16:00

Derfor skal der låg på butikkens kølemøbler….

Under et Stop Strømtyven forløb i en dagligvarebutik, var der mulighed for at måle hvor meget forskel det gør på strømforbruget, om der er låg på butikkens kølemøbler eller ej. I dette tilfælde er der tale om det der kaldes Impuls- eller plug in kølemøbel. Kølemøblet er dermed ikke tilsluttet butikkens centrale køleanlæg, men er blot tilsluttet stikkontakt, ligesom vi kender det fra køleskabet hjemme køkkenet.

At det kan betale sig at lægge låg på kølemøblerne, har der aldrig været tvivl om, men det er sjældent i Stop Strømtyven at der er mulighed for at måle effekten. Derfor monterede FlexMeter strømmåler på kølemøblet således forbruget kunne aflæses.

Der var muligt at måle på strømforbruget uden låg, hvorefter der blev monteret låg på impulskøleren. Målingen er foretaget over en række dage, hvilket vil sige at der har været aktivitet i butikken, kunder der har taget varer fra kølemøblet og eventuel opfyldning af varer i perioderne.

Som man kan se på grafen, er der betragtelig forskel på forbruget, om der er monteret låg på kølemøblet eller ej.

Besparelse på strømforbruget er blot en af en række fordele ved at anvende låg på kølemøblerne. Da låget holder på kold luft og temperaturen inde i møblet, skal kølesystemet ikke arbejde så hårdt for at opretholde den ønskede temperatur. Dette kan resultere i en reduceret strømforbrug og dermed en besparelse på energiregningen. Derudover kan låget også hjælpe med at reducere varmetilstrømningen fra omgivelserne, hvilket også kan føre til en lavere strømforbrug.
Læg dertil effekten af at låget kan bevare temperaturen og kvaliteten af de opbevarede varer længere. Låget hindrer varmetab og beskytter mod støv og urenheder, hvilket kan forlænge holdbarheden af de opbevarede varer. Derudover kan låget også bidrage til at opretholde hygiejnen ved at undgå direkte kontakt mellem varerne og omgivelserne.

Det er altså en stor fordel at montere låg på køle- og frysemøbler i dagligvarebutikker. Udgiften til låg og montering skal naturligvis tages i betragtning, men alt efter pris på strøm, er det et af de tiltag der har den korteste tilbagebetalingstid.

Hvad så med salget?

Det har ikke været muligt i denne test at måle på om der er en effekt på salget, men fra forsøg i anden butik, er meldingen at salget ikke påvirkes af at der monteres låg.

Vil du vide mere om Stop Strømtyven, så kontakt FlexMeter

Flere nyheder fra FlexMeter

Om FlexMeter

FlexMeter er specialist i energimålinger og visualisering af energidata

FØLG OS