DET SIGER VORES KUNDER OM FANG FRÅSERNE
"Forløbet gav os flere overraskelser og nogle af besparelserne var virkeligt lavthængende frugter. For eksempel sparer vi nu mere end 1.000 kroner om måneden ved at slukke for alt standby-forbruget. Og en udskiftning af henholdsvis vores ventilation og køleudstyr giver en årlig besparelse på henholdsvis 33.000 og 25.000 kroner. "
"Vi besluttede i samarbejde med kommunens Cheføkonoma at gennemføre projektet på vores 12 plejecentre. Resultaterne har bestemt ikke skuffet os. Vi har opnået meget store besparelser, som vi ikke var opmærksomme på."
"Simple adfærdsændringer og sund fornuft giver os en årlig besparelse på 167.000 kr., ligesom vi udleder omkring 28 tons mindre CO2 end tidligere. Samtidig kan vi bruge erfaringerne til at optimere vores energiforbrug mange andre steder end kun i vores køkkener. Jeg kan kun anbefale andre at komme i gang med at fange Fråserne."
"Fang Fråserne gav os et indblik i forbruget. Selvom vi altid har haft et grundigt fokus på effektivitet og vores energiforbrug, så hjalp processen med Fang Fråserne os med at identificere yderligere opmærksomhedspunkter, herunder vores rutiner og arbejdsgange i vores opvask."
"Vi blev kontakte af KEN storkøkken om et projekt, som kunne hjælpe os med at spare en del af strømmen i vores storkøkken.
Ved begrænsede ændringer lykkedes det os faktisk at spare bl.a. 6% på vores opvask og 7% på vores ventilation. Alene ved adfærdsændringer. Der gik virkelig sport i at kunne se, hvor meget vi kunne spare."
"I Byens Køkken i Odense har vi altid haft fokus på at slukke for de maskiner vi ikke bruger. Alligevel har Fang Fråserne givet os ny og detaljeret viden om vores strømforbrug, og det har givet os mulighed for at spare yderligere 5-8% på vores elregning. Vores nye viden, nye vaner og en flot holdindsats har gjort forskellen. "
"Ved at gennemføre Fang Fråserne blev vi opmærksomme på, at nogle af vores køkkenmaskiner brugte overraskende meget strøm om natten. Vi fik nedsat en gruppe medarbejdere, som ændrede nogle få arbejdsrutiner. Og nu har vi sparet omkring 8000 kg. CO2 udledning pr. år. Og strømregningen bliver mindre. Jagten på Fråserne fortsætter."
"Det var rigtig spændende for både mine medarbejdere og jeg at gennemføre energispareprojektet Fang Fråserne. Vi vil naturligvis gerne spare på energien i vores køkken. Men vi blev overraskede over, hvor lidt der skulle til for at spare hele 22% af vores energiforbrug, da vi blev gjort opmærksomme på justeringer i vores tænde- og slukketidspunkter."
"Det var rigtig interessant at være med i elspareprojektet Fang Fråserne. Og det lykkedes os faktisk at spare halvdelen af strømforbruget på vores tunnelopvaskemaskine ved nogle ganske enkle ændringer i vores arbejdsprocedurer. Vi er både overraskede og glade."
I COOP har vi meget fokus på den grønne omstilling. Og vi har derfor i efteråret 2021 gennemført energispareprojektet Fang Fråserne i vores kantine på Roskildevej i Albertslund.
Vi sparede hele 22% af vores energiforbrug svarende til 2928 kg. mindre CO2.
Vi kan derfor anbefale, at du tager et møde med en Energikonsulent og sætter dig ind i, hvad Fang Fråserne kan tilbyde dig.
"I kantinen hos Compass Group i Odense bespiser man ca. 70 personer. Og køkkenet har et begrænset strømforbrug. Ikke mindst fordi man allerede har haft fokus på strømforbruget.
Alligevel lykkedes det sammen med Fang Fråserne at reducere deres CO2 udledning med yderligere ca. 25%. Dette skete ved adfærdsændringer omkring tænde/slukke tider og ved at optimere ventilationen."
"Vi fik en stor 'AHA oplevelse', da vi gennemførte Fang Fråserne, og fik synliggjort fordelingen af strømforbruget i vores køkken.
Vi anede ganske enkelt ikke, at det var så let at spare så meget. Hele 23% af vores strømforbrug blev det til. Svarende til 4600 kg. CO2 mindre i miljøbelastning.
Og vi er slet ikke færdige endnu. Vi arbejder videre med besparelserne. For den grønne omstilling er en mærkesag."
Tidligere
Næste
Se flere cases og læs mere om konceptet “Fang Fråserne” på Fang Fråsernes egen hjemmeside