_projekter
DER HAR MEDFØRT
SUCCES
OMSTILLING
_
Forløbet havde fokus på at skabe besparelser på køkkenernes strømforbrug, så der blev udledt mindre CO2. Forløbet har været en succes, hvor de forskellige plejehjem har opnået store besparelser, og så har det tilmed ikke været en belastende proces for medarbejderne.
Ved at gennemføre Fang Fråserne blev vi opmærksomme på, at nogle af vores køkkenmaskiner brugte overraskende meget strøm om natten. Vi fik nedsat en gruppe medarbejdere, som ændrede nogle få arbejdsrutiner. Og nu har vi sparet omkring 8.000 kg. CO2 udledning pr. år. Og strømregningen bliver mindre. Jagten på Fråserne fortsætter.
På et 4-stjernet konferencehotel som Skanderborg Park bruger vi meget strøm, men er naturligvis optaget af at spare så meget som vi kan. Både af hensyn til miljøets og til vores egen bundlinje. Vores køkken er en af de helt store energislugere, så da jeg blev kontaktet af KEN Storkøkken vedrørende Fråserne, blev jeg hurtigt overbevist om, at det var et koncept, der var værd at investere i.
Forløbet gav os flere overraskelser og nogle af besparelserne var virkeligt lavthængende frugter. For eksempel sparer vi nu mere end 1.000 kroner om måneden ved at slukke for alt standby-forbruget, når hotellet er lukket. Og en udskiftning af henholdsvis vores ventilation og køleudstyr giver en årlig besparelse på henholdsvis 33.000 og 25.000 kroner. Hele forløbet har været en god oplevelse i vores organisation og det har været fedt at opleve, hvordan medarbejderne blev engagerede i at finde grønne besparelser. Der gik virkelig sport i det.
På baggrund af den fyldestgørende rapport vi fik udarbejdet har vi valgt at foretage nogle nyinvesteringer. I den proces hjalp KEN Storkøkken os med at søge energitilskud fra vores elselskab og det har været med til at tjene en del af investeringerne hjem igen.
Jeg vil varmt anbefale mine kollegaer at sætte sig ind i Fråserne. Jeg er overbevist om at der er store besparelser at hente for de fleste.
Forløbet gav os flere overraskelser og nogle af besparelserne var virkeligt lavthængende frugter. For eksempel sparer vi nu mere end 1.000 kroner om måneden ved at slukke for alt standby-forbruget, når hotellet er lukket. Og en udskiftning af henholdsvis vores ventilation og køleudstyr giver en årlig besparelse på henholdsvis 33.000 og 25.000 kroner. Hele forløbet har været en god oplevelse i vores organisation og det har været fedt at opleve, hvordan medarbejderne blev engagerede i at finde grønne besparelser. Der gik virkelig sport i det.
På baggrund af den fyldestgørende rapport vi fik udarbejdet har vi valgt at foretage nogle nyinvesteringer. I den proces hjalp KEN Storkøkken os med at søge energitilskud fra vores elselskab og det har været med til at tjene en del af investeringerne hjem igen.
Jeg vil varmt anbefale mine kollegaer at sætte sig ind i Fråserne. Jeg er overbevist om at der er store besparelser at hente for de fleste.
Vi fik en stor ‘AHA oplevelse’, da vi gennemførte Fang Fråserne, og fik synliggjort fordelingen af strømforbruget i vores køkken. Vi anede ganske enkelt ikke, at det var så let at spare så meget. Hele 23% af vores strømforbrug blev det til. Svarende til 4.600 kg. CO2 mindre i miljøbelastning. Og vi er slet ikke færdige endnu. Vi arbejder videre med besparelserne. For den grønne omstilling er en mærkesag.
Det var rigtig spændende for både mine medarbejdere og jeg at gennemføre energispareprojektet Fang Fråserne. Vi vil naturligvis gerne spare på energien i vores køkken. Men vi blev overraskede over, hvor lidt der skulle til for at spare hele 22% af vores energiforbrug, da vi blev gjort opmærksomme på nogle mulige justeringer i vores tænde- og slukketidspunkter. Vi har fået mod på at blive endnu bedre. Og glæder os til det fortsatte samarbejde med Energikonsulenten fra KEN STORKØKKEN.
Det var rigtig interessant at være med i elspareprojektet Fang Fråserne. Og det lykkedes os faktisk at spare halvdelen af strømforbruget på vores tunnelopvaskemaskine ved nogle ganske enkle ændringer i vores arbejdsprocedurer. Vi er både overraskede og glade.
At skære ned på strømforbruget er ikke blot en gevinst på elregningen, men er også en måde at komme gæsternes interesse for bæredygtighed i møde. Montra Hotel Sabro Kro har i mange år haft turismebranchens miljømærke GreenKey. Vi ser det som en naturlig del af vores virksomhedskultur konstant at forsøge at mindske vores miljømæssige aftryk, og energioptimering er en on-going proces