Skjulhøj Allé 46, 2720 Vanløse

Man - Fre 08:00 - 16:00

Ekstra bæredygtigheds point til DGNB certificering

Øget bæredygtighed i byggeriet vinder frem. Er du i gang med, eller skal du i gang med certificering, så får du tip til ekstra point til dit DGNB regnskab. FlexMeter hjælper med at finde energi besparelser og dokumenterer disse til brug i regnskabet.

HVAD ER DGNB?

DGNB er én af flere certificeringer i byggeriet, der øger fokus på bæredygtighed, indeklima, økonomi, trivsel med mere. Det er vigtigt at indtænke bæredygtighedscertificeringer i nybyg eller ombygninger, så tidligt som muligt i processen.

DGNB systemet består kort fortalt af en række faktorer og målinger, der giver point til det samlede regnskab. Alt efter hvor mange point der scores, opnås bronze, sølv, guld eller platin certificering. Alt skal dokumenteres og endeligt godkendes.

Uddannelse i DGNB

For at øge vores viden om DGNB, har FlexMeter deltaget i kursus i DGNB hos Green Building Council Denmark. En non-profit organisation der udbyder en række kurser for konsulenter i eller omkring byggebranchen. Derfor har vi god viden om, hvad der kræves for en certificering, og hvor vi kan hjælpe. FlexMeter er ikke uddannede DGNB konsulenter, hvorfor vi henviser til disse for yderligere.

DGNB alternativer

Af andre certificeringer kan nævnes Svanemærket byggeri. Derudover er der en række udenlandske certificeringer. De forskellige certificeringer udemærker sig på hver sin vis, og derfor er det vigtigt at undersøge markedet grundigt inden opstart.

Ekstra point til DGNB regnskabet

Ved at nedbringe energiforbruget, er der både point til bæredygtighedsregnskabet, men også fordele i form af besparelser på energiforbruget, og øget bæredygtighed.

I FlexMeter hjælper vi bygherrer, entreprenører eller konsulenter med henholdsvis at dokumentere og lokalisere besparelser i byggefasen. Ved hjælp af IOT sensorer opsamles data om forbruget af strøm, vand, varme med mere. Data bearbejdes og visualiseres i let læselig energirapport. Forløbet varierer fra projekt til projekt, men kan f.eks. forløbe som her.

Dokumentation

De besparelser der findes, dokumenteres i energirapporten og kan indgå i DGNB regnskabet med ekstra point.

Måling af strømforbrug

Øgede krav om certificering

Inden for såvel offentlige som private bygherrer, stilles der oftere og oftere krav om bæredygtighedscertificeringer, som f.eks. DGNB eller Svanemærket. Derfor er det en god idé at indtænke en certificering.

Hvad koster det?

Prisen afhænger af installationens størrelse, perioden der ønskes målt i, antal og detaljeringsgrad i rapporterne med mere. Udover rapporterne kan én af de rådgivere vi samarbejder med tilknyttes for yderligere rådgivning.

FlexMeter baserer sig på en bæredygtig forretningsmodel. Udstyr udlejes den periode der er behov for. Herefter anvendes udstyret i nye projekter, hvorfor vi både kan sikre mindst mulig pris og mindst mulig miljøbelastning.

Udlejning kan vare alt fra få dage og op, hvorfor vi helt sikkert kan udarbejde den løsning der passer din virksomhed. Kontakt os gerne for en uforpligtende snak.

Flere nyheder fra FlexMeter

Om FlexMeter

FlexMeter er specialist i energimålinger og visualisering af energidata

FØLG OS